В Столичната библиотека ще бъде показан единствения екземпляр в България на книгата "Процесът срещу Тамплиерите"

Директорът на Столична Библиотека – Михаил Белчев, и Н. Пр. Великия Приор на Велик Приорат България – ген. майор (ор.) Румен Ралчев, Ви канят днес, 12 ноември (петък) 2010г., от 17:00 часа, в Столична Библиотека, пл. Славейков на официална среща, на която ще бъде дадено началото на съвместния им проект с цел развитие на интелектуалната благотворителност.

На официална церемония Велик Приорат България ще дари на библиотеката около 300 тома книги. Под засилена охрана ще бъде показан и единствения екземпляр в България на издадената от Ватикана книга "Процесът срещу Тамплиерите". Този оригинал е един от общо 799 броя, издадени в света, и е собственост на Велик Приорат България.

Орденът у нас:

Историята на Ордена на рицарите тамплиери в България започва през 2002 г., когато първите българи тамплиери са посветени в рицарство в Австрия Сърбия и Италия. Благодарение на Велик Приорат Сърбия за първи път официално българи-рицари участват на Магистрален съвет на Ордена на тамплиерите през 2003г. През 2005 г. България е провъзгласена за Приорат – самостоятелен клон на Ордена, на Първата международна среща-Конвент, организирана у нас. След единодушно гласуване по време на Върховния форум на ОSMTH в Париж през април 2008г. и след изпълняване на допълнителните условия, на 18 август същата година България бе провъзгласена за Велик Приорат. Членове на Велик Приорат България са хора-християни от различни социални прослойки, като основните цели на Ордена са икуменизъм, подпомагане на християни в беда, намаляване на напрежение на верска основа на базата на контакти с различните вероизповедания, взаимопомощ. Велик Приор на Ордена у нас е ген. майор (ор.) Румен Ралчев.

Сподели в: