В столичен клуб отдават почит на Боб Марли

На 8.02.13 г., петък, в клуб „Mixtape 5” българските реге музиканти ще отдадат почит на свободата, на равенството, на надеждата, на раста идеята, на музиката … или казано с две думи – на Боб Марли, който на 6 февруари щеше да навърши 68 години.

В 21:30 часа реге селекторите от Zionlionz SoundsystemBrumbaras, Dancing Lion и домакинът на вечерта Kappa Irie ще дадат старт на реге маратона.

Мерудия и Roots Rocket Jam Band ще започнат live tribute-a с класики на Боб Марли и техни авторски парчета.

Втората част ще открие Samity с Live Dub сет в който ще се включат и вокалистите Sen I, Jahmmi Youth, VoLion и Bibi Youth.

Зад пулта за празнични сетове ще застанат SAVA и Emil Prize (Camp Sessions).

Bob Marley live tribute се организира от първия реге лейбъл в България Roots Rocket Family.

Допълнителна информация:

Roots Rocket, първият български реге лейбъл, е съвместно начинание на артисти и последователи, основано на базата на учението за любовта, единството и разбирателството. Издава първия български реге албум – Root Souljah EP 2007 и продуцира първата колаборация между български и ямайски изпълнители – Jahmmi Youth и King Ali Baba в парчето ‘Giddeon’.

В края на 2010 излиза вторият фийт с артист от Карибския остров – Ras Zacharri, племенник на Buju Banton. Сингълът е композиран от американския dub/reggae артист Dub Caravan в Лондон и е изпълнен от вокалите на Root Souljah (Roots Rocket Band) – Sen I, Zafayah, Jahmmi Youth и най-известния реге изпълнител и раста посланик от Сърбия – Hornsman Coyote. Няколко месеца след това Roots Rocket представя и новия проект на Jahmmi Youth & Kin Dread – оригинален микс от медитативни реге мелодии, с хип хоп и джаз елементи.

През 2011 година лейбълът отваря ново студио. Към реге семейството се присъединява група Мерудия и се появява и Roots Rocket Sound. Zafayah и Sen I, заедно с Весо и Християн от Мерудия печелят конкурса на British Council и БГ Радио за саундтрак на София с песента ‘Sofia Sound’.

През май 2011 Roots Rocket Label представя едноименния и обновен формат на Root Souljah – ROOTS ROCKET BAND.

Изпълнителите от първата българска реге група вече имат турнета в Словения, Румъния, Гърция и Македония, както и концерти в Англия, Германия, Австрия, Чехия, Словакия и Сърбия. Последните им изяви зад граница са на Trenchtown Festival в Сърбия и на Donaris Fest в Румъния. Сериозната заявка за присъствието на Roots Rocket Band на Европейската реге сцена е направена, публиката ги харесва, а новите фестивални покани валят.

Оригиналният реге груув и позитивните послания, подплатени със завладяващата брас секция на бандата, са част от елементите на успешната им музикална мисия.

Сред 10-членния състав на Roots Rocket Band са вокалистите Sen I, Zafayah и Jahmmi Youth, които са имали съвместни концертни изяви с реге изпълнители като Mad Professor, Macka B & Roots Ragga Band, Jahcoustix, Ras Zacharri, King Ali Baba, Deadly Hunta, Percy Dread, Ras Daniel Ray, Solo Banton, YT, Webcam Hi-Fi, Dub Caravan, Soulfire.

Парчето им с Webcam Hi-Fi (Франция) е издадено на винил, а скоро беше публикувано в тридесетхиляден тираж от едно от най-известните европейски списания за реге музика "Reggae vibes".

В редиците на Roots Rocket family се открояват младият дъб/реге изпълнител и композитор – Samity, който в края на февруари ще издаде дебютния си албум; сестрата на Jahmmi Youth – Bibi, Kin Dread, NRG_D и др.

Сподели в: