В Пловдив събират книги и учебници за детските домове

Областният управител е патрон на дарителската кампания
Дарителска кампания за събиране на книги и учебници, нови и втора употреба, стартира от днес в Пловдив. Инициативата е на екипа на Търговски център „Форум Тракия“ и се осъществява под патронажа на Здравко Димитров, Областен управител на област Пловдив. Събраните печатни издания ще бъдат дарени на Домовете за деца, лишени от родителски грижи в Пловдив и областта.
Книжките и учебниците се приемат всеки ден от 10 до 20 часа при управата на ТЦ „Форум Тракия“ в ж.к. „Тракия“. Да зарадваме децата, лишени от родителска ласка, с произведения, които са носили на нас радост и просветление, приканват инициаторите.
Продължението на благотворителната кампания се подготвя за края на октомври. Патрон отново е Областният управител Здравко Димитров. Акцията ще е и под егидата на Менда Стоянова, депутат от Пловдив и шеф на бюджетната комисия към парламента. Идеята е кампанията да стане национална, като обхване всички домове за деца, лишени от родителски грижи в страната. „Даренията и организирането на празници за тях да е постоянно, а не свързано с определени дати от календара“, пожела при първата акция г-н Здравко Димитров.

Сподели в: