В изложба Добрин Атанасов показва коридорите на Студенски град

"Някой минава от тук" е новата изложба на художника Добрин Атанасов, която открива в "Червената къща".
Експозицията ще бъде открита на 2 ноември и ще продължи до 12 ноември.

„Червената къща“ отново е домакин на поредната артистична изява по проекта „БРОД… или ако я нямаще тази стена“. Този път това е изложбата „Някой минава от тук…“ на художника Добрин Атанасов. Авторът размишлява визуално върху преходността на преходното пространство. Дали коридорът единствено свързва различните части на сградата? Или това е място, което води собствен живот? Знаем само, че той никога не е целта, която си поставяме, но почти винаги е пътят, който трябва да преминем.

Коридорите на общежитията в Студентски град са видимото място на невидими присъствия, на силуети и сенки, граница на реалното и абстрактното – граница, която играта на светлината често размива. За тази (не)видимост разказва Добрин Атанасов.

Изложбата съдържа цикъл от десет широкоформатни принта, базирани върху дигитално обработени фотографски изображения. Изходна точка са поредица от фотографии, заснети в коридорите на студентските общежития в София.

Място: Центъра за култура и дебат „Червената къща“, зала „Безименна“ и зала „Гъливер“
Откриване: 2 ноември, 18.30 ч.  

–-

Добрин Атанасов е роден 1978 г. в Габрово. Завършил е „Дърворезба” в Тревненската художествена гимназия и „Педагогика на изобразителното изкуство” в СУ „Св. Климент Охридски”. От 2003 г. до момента е преподавател в същия университет в дисциплините „Художествени акции и инсталации” и „Хепънинг и пърформанс”. Член е на сдружение „Изкуство в действие” и един от основните организатори и координатори на дейността му. Работи предимно в сферата на концептуалните изразни форми в изкуството. Има авторски изяви и участия в проекти с художествено-образователна насоченост в Германия, Италия, Чехия, Полша, Естония и други страни.

"Носталгия по цялото"  е изложба на Андрей Даниел

Сподели в: