В Габрово откриха петото годишно време

За единадесети пореден път на единадесетия ден от единадесетия месец в 11 ч 11 минути, по добра традиция, в Музея Дом на хумора и сатирата в Габрово гостоприемно отвориха вратите за Петото годишно време – карнавалното. Както винаги, високата чест се падна на кмета г-н Томислав Дончев, който тази година развърза стрелките на огромен карнавален часовник! „Да подострим иглите, да източим конците, да заскърцат перата – започва подготовката за следващия карнавал на 15 май 2010 година!” Кметът не само съобщи датата, но и обяви, че от този момент започва конкурс за мото, лого и сценарий за бъдещия маскарад.

Церемонията в изложба „Да живее карнавалът!” на ДХС събра малки карнавалисти, организатори на карнавални прояви, млади и не толкова млади запалени габровци, зевзеци, интелектуалци и много други, за които думата карнавал предизвиква силни творчески импулси. На тържеството танцува мажоретен състав при НЧ „Св.св.Кирил и Методий” и Центъра за работа с деца „Габровски смехоранчета”, маскирани малки таланти от ЦДГ „Мики Маус”, имаше Принц и Принцеса карнавал, които изпяха Химна на габровския карнавал, а 4-годишната Инес поднесе музикален поздрав към всички с една история за габровската котка.

Имаше гости от Швеция, Испания, Италия, Гърция и делегация от приятелския белгийски град Аалст, която връчи почетни карнавални знаци на кмета и дългогодишния сценарист на карнавала Слави Бонев. Разбира се, пожизненият Принц Карнавал Жан-Мари от Аалст пя за карнавално Габрово и всички карнавалисти в България.

Празникът завърши с традиционното ДА ЖИВЕЕ КАРНАВАЛЪТ!

Сподели в: