В Бургас ще представят постановката "Господин Ганьо Балкански" в чест на Георги Калоянчев

Бенефисен спектакъл в чест на големия български артист Георги Калоянчев – Калата ще се проведе в родния му град Бургас, съобщиха от пресцентъра на общината. Любимецът на публиката ще бъде почетен с най-ярката и незабравима своя роля, тази на Ганьо Балкански.

Култовата за няколко поколения български зрители театрална постановка „Господин Ганьо Балкански“, адаптирана от Георги Данаилов, под режисурата на Никола Петков и по музика на Юрий Ступел, ще бъде поставена този петък – 6 юли от 21.00 часа на сцената на Летния театър. В нея ще участват артисти от Сатиричен театър „Алеко Константинов“ – София и Драматичен театър „Невена Коканова“ – Дупница.
Интересно за бургаската публика е, че в коронната роля на Калата ще видим не друг, а синът му Ивайло Калоянчев. Героят на Алеко Константинов този път обаче не е онзи демонстративен простак и парвеню, а предпочита задкулисните борби и удари.

Актьорският състав се допълва още от Славчо Пеев, Веселин Цанев, Иван Иванов, Николай Илчев, Георги Бояджиев, Василка Сумева, Снежана Малковска и спортната журналистка, телвизионна водеща и актриса Люба Пашова.

Още една голяма изненада очаква съгражданите на големия талант. В началото на спектакъла ще бъде излъчено поздравление от Калата към бургазлии.

Дали и как ще се справи с това огромно предизвикателство Ивайло Калоянчев, и което баща му толкова успешно е „преборил“ през 1985 г. , когато е поставена за първи път постановката „Г-н Ганьо Балкански“, гледайте в петък в Летния театър. Билети за спектакъла се продават само на ул. „Александровска“. Те са на цени от 6 и 8 лева.

Спектакълът гостува в родния град на колоса на българската филмова и театрална сцена Георги Калоянчев със съдействието на Община Бургас, Фондация „Алеко Константинов“ и Сдружение „За Княжево“.

Сподели в: