В Бургас отвори врати нов Младежки информационно-консултантски център

Заместник-кметът на община Бургас д-р Лорис Мануелян и заместник-председателят на Държавната агенция за младежта и спорта  Михаил Балабанов откриха в града нов Младежки информационно-консултантски център. Той се помещава в сградата на Младежкия културен център на улица „Гладстон” № 47, на 2-ия етаж. „Този център открива нови хоризонти пред младите хора в Бургас и региона. Тук те ще могат допълнително да се информират за всичко, свързано с тяхното образование, развитие и успешна реализация” заяви д-р Лорис Мануелян.

Сред официалните гости бяха Тодор Ангелов – координатор на ДАМС-Бургас, Димитър Николов – председател на Регионален младежки съюз и Данаил Каридов – директор на Младежки културен център. Проектът е част от Националната програма на Държавната агенция за младежта и спорта „Младежки информационно-консултантски центрове 2007 – 2010 г.” и се реализира от Регионален младежки съюз – град Бургас, с партньорството на Община Бургас.

Дейността на новия център ще бъде насочена изцяло към младите хора в града и региона. В него те ще могат да получат безплатни консултации по социални, правни, административни, трудови, здравни и образователни въпроси. Той ще предоставя възможности на младите хора да получават полезна информация за всичко, от което се интересуват, да се включват в спортни състезания и надпревари, и редица други мероприятия. Целта на проекта е младите хора да имат свое място, където да се изявяват и развиват.
 
Изградените до този момент младежки центрове в страната реализират до момента успешно своята дейност. От услугите им са се възползвали повече от 300 000 младежи. Идеята е такива центрове да бъдат изградени във всички областни градове на страната.

Сподели в: