Възможно ли е любител на книгите и четенето да е и почитател на класическата музика

На този въпрос ще даде отговор едно ново сътрудничество между Държавна опера Стара Загора и Библиотека „Родина“. От началото на тази година най-активният читател на библиотеката, прочел най-много книги за съответния месец ще получи безплатен билет за постановка на Държавна опера – Стара Загора. Като бонус операта предоставя билет за своя постановка през февруари и на читателя, прочел най-много книги /общо 222/ през 2012 година – Неда Драгомирова Даскалова .
На страницата на Библиотека „Родина“ в Интернет http://www.rodina-bg.org/ ще бъде публикувано логото и отпратка към сайта на Държавна опера – Стара Загора http://www.opera-starazagora.bg , откъдето посетителите ще могат да се запознаят с програмата и с много различна и актуална информация.

„Убеден съм, че четящите хора обичат и хубавата класическа музика. Текстът на всяко музикално произведение е богат и вълнуващ, а музиката те пренася бързо в един хармоничен свят“ – коментира Красимир Къшев, директор на Държавна опера Стара Загора.

„Четящият човек е духовно богат. В Стара Загора има много интелигентни, четящи и отворени към Изкуството хора, които ще оценят новата инициатива и ще станат посланици на хубавата книга и на класическата музика сред децата и младежите“. – каза Слава Драганова, директор на Библиотека „Родина“.

Сподели в: