„Възкресение Христово”: изложба-живопис, икони, пластика

От галерия „Арт Муза (”Ул. „11 август”23, на ъгъла с ул”Искър”) представят „Възкресение Христово”, изложба-живопис, икони, пластика. Откриването на изложбата е днес 25 март /Благовещение/ от 18.00 часа с камерен концерт на: Ани Тошкова-пиано, Агоп Маникян-виола и ще продължи до 25 април.

Великденската изложба станала традиционна за галерия „Арт Муза”, тази година носи надслов „Рождество Христово” и се различава от многото подобни изложби – базари, които са така широко явление в нашия културен живот. Тя се открива на празника Благовещение и е една визуална подготвка за най-големия християнски празник.

Иконите и картините с изображения на храмове и тематичните фигурални композиции като ”Носенето на кръста” на М. Ланджева, нейните ангели и тези на Ю. Станкова, „Песента на камбаните” на Й. Николова и др. са прекия път към мотото на изложбата, а платната с цветя напомнят за празника Цветница и заедно с пейзажите – символи на възраждащата природа – резултат от Божественото творение на света, създават естествена атмосфера на важното и светло събитие. Ескпозицията е ценна и с това, че двете споменати най-напред авторки са и художнички и богослови.

Участват още: Алекс Борназов, Андрей Мйхайлов, Атанас Ташев, Валтер Гогов, Георги и Любомир Коларови, Динко Ненов /Dizza Donatello/, Драган Немцов, Иван Подеков, Ивон Кючукова, Искрен Семков, Калин Ангелов, Кирил Десподов, Кирил Негревски, Лин Коли, Любомир Арнаудов, Малин Малинов, Мари Басмоджиян, Марияна Кънева, Никол Клим, Росен Аспарухов, Юлияна Текова и др.

Сподели в: