Във Варна гостува изложбата ,,Предмет на време"

На 9 август, от 18:00 часа в читалище ,,Варненски Будители-1926" се открива изложба ,,Предмет на време", която е съвместен проект на Елица Ранова и американката Роуз Ранов. Двете са свързани не само чрез семейството, но и чрез изкуството. Елица е антрополог и живее от много години в САЩ, а Роуз е американска художничка, която преди година се мести да живее в България със семейството си.

Времето като функция на пътуващата личност занимава и двете авторки и съвместната им изложба, която ще гостува на морската столица, е израз на техните лични преживявания, идеи и вдъхновение, пречупени през призмата на времето като център на проекта им.

Посетителите ще могат да видят запечатаните в снимките на Елица спомени от комунистическата реалност в страната ни, красивите форми на Витоша и Родопите в картините на Роуз, както и интересните им общи инсталации.

Елица и Роуз ще бъдат във Варна специално за откриването на ,,Предмет на време" и с радост могат да разкажат повече на всеки, който има интерес и желание да присъства на събитието тази събота.

Сподели в: