"Второ пристигане на Малкия принц" е новата книга на Мариана Еклесия

Малкия принц се завръща отново с новата книга на Мариана ЕклесияВторо пристигане на Малкия принц”. Книгата се издава по случай 70 години от появата на Малкия принц и 65 години от гибелта на нейния автор Антоан дьо Сент-Екзюпери.

Също като творбата на Екзюпери, това е книга, предназначена както за деца, така и за възрастни. Децата от детска школа по рисуване “Спектър” с ръководител Любов Тотева илюстрират разказите. Като истински приказен герой Малкия принц не се е променил външно и не е остарял, въпреки че са минали седемдесет години от неговото раждане.

Пристигайки отново на Земята, Малкия принц се изненадва от напредъка на цивилизацията – от телевизора, компютъра, мобилния телефон. Но освен техническите новости той среща много тревожни истини – разведеното семейство, самотните родители, чиито деца живеят в чужбина, модерният човек, който е загубил смисъла и радостта от живота.

Малкия принц на Мариана Еклесия е добър и иска да прави добри чудеса на Земята, защото тя вярва в голямата магия на доброто слово, което може да ни утеши, излекува и окрили.

Търсете го винаги около себе си! – казва в края на книгата авторката – Търсете го в планинските хижи, в големите градове; при възрастните хора и при малките деца… Търсете го на някой самотен остров или пред силните, неукротими вълни на океана. Момчето от астероид Б-612 наистина може да ви открие най-важната истина за вашия живот. И тогава, моля ви, не забравяйте да ми напишете, че той се е върнал. Че отново иска да пие вода от кладенеца в пустинята… И да бъде обичан от хората!”

Книгата беше официално представена на 2 юни 2009 г. в Народната библиотека “Св. св. Кирил и Методий”. Малките илюстратори получиха подарък от авторката освен книжката и цветни шалчета с образа на Малкия принц и надпис “Малкия принц е сред нас”. Всички деца, гости на събитието от името на организаторите – Национален граждански форум “Българка” и Народната библиотека получиха подаръци по случай празника на детето – 1 юни.

Издава: издателство “Изток-запад”

Корична цена – 5 лв.

Вдясно е Мариана Еклесия с малките художници, от ляво е Любов Тотева – ръководител на детска школа по рисуване “Спектър”.

Снимка: Ивет Лолова

Вижте още:

Любимият герой на българите е Малкият принц

Сподели в: