Второ поетично кафене във Варна

На 26 юни се проведе първата "Вечер на рок поезията във Варна", инициирана от Арт клуб Монограм. Събитието е част от проекта "Поетично кафене" и се осъществява с медийната подкрепа на Кафене.бг – организатор на литературните четения в столицата. В артистичната атмосфера на бар RED ROCK звучаха хитове и не толкова комерсиални парчета на едни от най-популярните изпълнители и групи, предпочели рок музиката като свой стил. Представителите на арт клуб Монограм изразиха своята благодарност към творци и организации, които подкрепят инициативата и приветстваха хората, уважили с присъствието си събитието. Част от поканените личности бяха ангажирани в други професионални изяви, но изпратиха свои преводни текстове на любими песни, които бяха представени на публиката.Освен творческите интерпретации на фона на завладяващия ритъм, звучаха и авторски стихове, повлияни от идеята за рок и ценностите, заложени в нея.
Най-малкият почитател, който присъства на събитието, заедно с майка си беше шестмесечно бебе, което щастливо се усмихваше в такт с музиката.

Организаторите изненадаха гостите с анкета, където всеки имаше възможността да подреди своята класация за десетте най-предпочитани изпълнители в жанра.След поетичното четене, част от присъстващите са присъединиха към музикалната еуфория, по случай първия ден от Rеd Rock Fest, припявайки на изпълненията на момчетата от Джендема. Фестивалът, който протича пет дни с участието на популярни рок групи, се провежда традиционно на Аспаруховския плаж по случай посрещането на Джулая във Варна.

Поетичните кафенета в Морската столица ще продължат с нови и интересни тематични предизвикателства и през летния сезон, като непременно ще има още една незабравима рок-вечер.

Сподели в: