Втори фестивал на музикалния филм "Николай Гяуров" във Велинград 16 – 19 август

Международна фондация за българско наследство “Професор Петър Детев”, Община Велинград и Исторически музей Велинград организират "Втори фестивал на музикалния филм "Николай Гяуров" във Велинград.

"Кризисната обстановка създала се около финансирането на фестивала забави непростимо обявяването му. Новост в тазгодишния фестивал ще са филмовите нощи на открито, на пл. Николай Гяуров ще покажем три топзаглавия, сред които операта „Отело” от Арена ди Верона със световен букет от оперни величия", съобщиха от организаторите.

"Успяхме да защитим и дневната програма. Очакваме вашите филми за същинския фестивален конкурс. Заявки http://bgmusicalheritage.com/zayavka_za_uchastie_velingrad_2012.doc) ще приемаме до началото на фестивала, но за да могат да бъдат обработени и включени в каталога и официалната програма, нека пристигнат при нас най-късно до 01 август 2012г. Крайният срок за изпращане на филмите е 05 август 2012 г. Запазваме и категориите: "Филми-портрети", "Видеоклипове" и "Видео концерти", допълват от организаторите на събитието.

Фестивалът ще се проведе от 16 до 19 август във Велинград.

Сподели в: