Втора премиера на спектакъла „Усещане за любов“

На 11 април от 19.30 ч. в „Сити Марк Арт Център“ предстои втората премиера на спектакъла „Усещане за любов“

Режисьор: Бойка Велкова

Музика и музикална среда: Теодосий Спасов

Хореография: Татяна Соколова

Визуална среда: Яна Дворецка

Актрисата Бойка Велкова режисира и играе в първия по рода си за България музикално-поетичен спектакъл „Усещане за любов“. Зрителите ще съпреживеят едни от най-емблематичните творби на световната любовна лирика, драматургия, изобразително изкуство и музика – Шекспир, Тенеси Уилямс, Реноар, Гогол, Петрарка, Робърт Бърнс, Микеланджело, Бокачо, Емили Дикинсън, Пикасо, Рилке, Верди, Лорка, Шопен и много други.

„Прочетох много стихове, изследвах любовта в различните ѝ варианти. Всяко стихотворение или драматургичен текст има своя история. Аз съм избрала точно такива стихове, за да може да има повече театър. Картините пък много добре подпомагат и доразвиват историята и я правят неповторима. Когато си заобиколен от най-големите шедьоври в изкуствата, наистина е празник“, разказва актрисата. Тя определя спектакъла като „прекрасно пътуване в дебрите на любовта“:

„По-интересно беше не само да се направи сценарият, но да открием, че в любовта има едно златно правило – ако тя е самомотивираща се и се обновява, тя е автентична, ако се основава единствено на страст, се оказва, че не съществува. Освен това се разбира, че тя не е задължение, а доброволен акт, в който човек не може само да иска да притежава и в замяна да бъде обичан, а да не очаква, а просто да дава“, споделя Бойка Велкова.

Следете събитието във фейсбук.

Сподели в: