Втора изложба на Петър Куцаров

Във втората си самостоятелна изложба скулпторът Петър Куцаров представя акварели, картини с маслени бои и скулптори от над 60 години период на творчество.

Акварелите улавят хармонията в природата – хоризонти, далечини, небе, скали, дървета, планини, огледално водно спокойствие и бушуващо море.

Старите български къщи действат носталгично, връщайки ни във времето, когато простата естетика на обитаването е красила душевността на обитателите.

Скулптурните композиции и релефите превъплъщават женската красота, нежността в семейството, и заедно с абстракциите, растителните орнаменти и зооморфните мотиви разкриват задълбочените търсения на твореца в овладяването на пластичния език на релефа и играта на светлината.

Изложбата ще ви отведе в друго измерение – измерението на чистото пространство, светлинните образи и тонове, пречистените усети, родени от жизнената философия на простота и изначална връзка с природата, и ще ви зареди с чистата си енергия.

Творби
на Петър Куцаров са притежание на Националната художествената галерия, Градските художествени галерии в София, Хасково, Търговище и Разград, както и на частни колекции в България, Канада и Япония.

Място на изложбата – София, Галерия Класика, ул. Венелин 32.

Изложбата продължава до 17 декември тази година.

Сподели в: