Втора годишна конференция на интериорните дизайнери

На 3 декември 2015г. в НДК ще се проведе втората годишна конференция на интериорните дизайнери с фокус – "Професията". Организатор е Асоциацията на интериорните дизайнери в България (АИДБ). Програмата вижте тук.

В програмата на конференцията са заложени дискусии на теми от голямо значение за същината на професията Интериорен дизайнер, както и всички нейни детайли, благодарение на които тя е в симбиоза с различните сфери на строителството, архитектурата и изкуството. Основен акцент са и лекциите за обмяна на опит, които ще изнесат водещи имена в интериорния дизайн от международно значение.

Годишните конференции, организирани от Асоциацията на интериорните дизайнери в България (АИДБ) имат за цел да засилят усещането за общност между интериорните дизайнери – млади и доказани професионалисти с многогодишен опит; да се регламентира професията на интериорния дизайнер у нас, както и да се създадат условия за реални срещи между инвеститори и дизайнери и да се създадат конкурентни условия за представяне и избор.

Големият интерес, който показаха организираните досега от АИДБ лекции и дискусии наложи необходимостта от иницииране на срещи за обмяна на творчески похвати между интериорните дизайнери в страната и техните български колеги в чужбина.

Водят се разговори за партньорство със Столична Община, както и Министерство на образованието и науката, Министерство на Културата, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Лесотехническия университет в София, УАСГ, НБУ, ТУ Русе, НХА и Държавната Агенция на Българите в чужбина (ДАБЧ), Браншова камара на дървообработващата и мебелна промишленост и Български (БКДМП), Мебелен Клъстър.

Поканени са за участие и представители на организации, чието мнение и становище ще е от голямо значение в дискусиите по време на конференцията – ДИБЛА (Виртуално сдружение на дизайнери на мебели и интериор), "Черга" (Българска Дизайнерска Група) и Изложения Техномебел и Светът на мебелите (ИЕЦ).

Като заключителна част от конференцията ще се проведат двустранни срещи между инвеститори, производители или вносители на мебели, както и на водещи имена сред интериорните дизайнери и гости на конференцията.

Водещ на Втората годишна конференция на интериорните дизайнери ще бъде топ дизайнерът Светослав Тодоров, STUDIO MODE.

Kafene.bg е медиен партньор на конференцията.

Сподели в: