Всичко може да се рециклира: политици, чувства и спомени

На 6 март група поети и публика, обичаща лиричното слово, се събрахме в Студио 5 в НДК, за да рециклираме. Срещата ни беше част от традиционното "Поетично кафене". Необичайната тема тръгна от чувствата и любовите, мина през бабината ракла на тавана и пожълтелите снимки; през пластмасовата хубост на силиконовите красавици и стигна до чистата природа. Естествено, нямаше как да не дойдем и до темата за овехтелите лица от политическия ни елит, за да завършим с обобщението, че рециклирането е естествен и "здравословен" процес на обновяване и рестарт в живота.

Свои стихове прочетоха: Мария Славкова, Мария Събева, Надя Маринова, Мариана Еклесия, Лили Чолакова, Надя Петрова, Таки Самуелян, Орлин Миланов, Камелия Аспарухова, Катя Андреева, Валентин Евстатиев, Лилия Кашукеева, Владо Любенов, Донка Чолакова, Поликсения Ангелова, Рая Вид, Павлина Соколова, Лилия Кашукеева.

* * *

Рециклирана
от Лилия Олег Кашукеева

Рециклирах сърцето си толкова пъти –
следвах повеи, срещах стени.
В тъмнината към Божия храм се запътих –
молих прошка, плътта обвиних.

А животът в неясни обрати ме люшка –
тъжни спомени, светли мечти.
Самотата ме следва, навирила гушка.
Пак сгреших, пак не се защитих.

И така, рециклирана, още се лутам.
Виждам пролет, зелено, цветя.
Продължавам напред, във молитви обута.
Без сълзи! Нямам нужда от тях.

* * *

Априлското "Поетично кафене" ще бъде на тема "Изпечи и кажи", а датата ще съобщим допълнително. Повече снимки вижте във фейсбук страницата ни.

Сподели в: