Всичко за любовта в новата книга на Франческо Алберони

Франческо Алберони (роден 1929) – дългогодишен преподавател по социология в университетите в Милано, Лозана и Катания, консултант по комуникационни стратегии, член на борда на директорите на телевизия РАИ, колумнист във в. „Кориере дела сера“ – е известен сред социолозите и читателите в цял свят с изследванията си върху колективните движения, върху чувствата – любовта, влюбването, приятелството, завистта, алтруизма, както и върху ценностите, от които зависят постъпките ни във всекидневието. Книгите му  „Еротизмът“, „Приятелството“, „Първата любов“, „Завистта“, „Оптимизмът“ и др. са преведени на повече от двайсет езика.

Всичко за любовта

Какво е любовта? Ад или рай? Известният италиански социолог Франческо Алберони ни предлага сериозен и изчерпателен анализ на многобройните механизми, които задвижват това единствено по рода си чувство и които е необходимо да познаваме, за да го изживеем пълноценно.

Страстта, ревността, мечтите, идеалите, еротизмът могат да направят съществуването ни прекрасно или непоносимо. Как и защо?
Позовавайки се на множество примери от живота, литературата, киното и историята, Франческо Алберони отговаря на тези въпроси. Той създава цяла Наука за любовта  и обяснява достъпно и убедително как се заражда тя, как се развива, кое пречи и кое я насърчава, както и как е устроена двойката, каква е ролята на ревността, на верността и изневярата.

Обичам те“ е книга-наръчник за всеки, който иска да знае нещо повече за едно от най-загадъчните и най-неизследваните проявления на човешкото същество.

Франческо Алберони „Обичам те“,
превод Ния Филипова,
304 страници,
цена 14 лв.

Сподели в: