„Всичко е нищо” изложба на Катерина Бояджиева

Изложбата „Всичко е нищо” на Катерина Бояджиева ще бъде открита на 7 април от 19.00ч. в Бар “Ателието” София, улица “Цар Самуил” 50, в безистена.

„Всичко е нищо” е изложба, която оборва всеобщото схващане, че смъртта е страшна и грозна. Точно обратното – тя би могла да бъде изключително красива. Авторката показва своето виждане за живота и смъртта, в което присъстват образи от утробата до гроба, защото гибелта на едно същество дава възможност на много други да сътворят живот. Безкрайният цикъл на живота – това е всичкото, което впоследствие става нищо.

Катерина Бояджиева е родена 1992 в София. Завършва 7 СОУ и след успешно кандидатстване бива приета в Софийски Университет, специалност Изобразително изкуство, където понастоящем кара третата си година. Още от малка проявява огромен интерес към природата и всички нейни особености, което ясно си личи от естеството на творбите й. Занимава се с много разнообразни дейности като рисуване и живопис, скулптура, препариране на животински видове и изработка на бижута от органични материали.

Сподели в: