Всички прояви за Празника на София на едно място

Празникът на София – 17-ти септември – ще бъде отбелязан с различни събития. Да внимават дамите с името София, които са включени в специална проява; ще има изложби, детска програма и концерти.

– В Градската градина пред Народен театър „Иван Вазов“ ще има целодневна програма за деца.

– В 11.30 ч., пред храм „Света София” ще се състои тържествен водосвет и официална церемония по издигане знамето на град София.

– От 8:00 до 22:00 часа в градинката пред Народния театър „Иван Вазов” всички жени с името Софùя и празнуващите на  този ден да подарят книга на град София с лично послание в нея. Всеки, който подари книга, ще получи цвете за засаждане, за да направим заедно столицата ни по-зелена и цветна.

– В 17:30 ч., пред Народния театър започва концерта на Софийски духов оркестър

– От 18.30 ч., отново пред НТ "Иван Вазов" щех се състои Церемония за връчване Наградите на Столична община за ярки постижения в областта на културата. Режисура: проф. Иван Добчев. Сценарий: Димитър Стоянович. Сценография: Венелин Шурелов. Билети за церемонията – на касата на Народния театър.

– В Столичната библиотека, зала "София", в 17.30 ч., се открива изложба живопис „Стара София в творчеството на Георги Железаров”.

– В Общински културен институт "Надежда", от 18 ч., ще се състои празничен концерт на Джаз формация "София". Вход свободен

– За първи път се организира Алея на книгата в сърцето на София. От 17 до 22 септември, на площад "Света Неделя" ще има 12 шатри.

Район „Илинден” на Столична община, Народно читалище „Роден край – 1931” и Народно читалище „Г. С. Раковски – 1925” организират на 17 септември, по повод Деня на София, празнични концерти:

от 17.00 ч. – На естрадата пред Народно читалище „Г. С. Раковски – 1925” – Концерт с участието на изпълнители и състави на читалището

от 18.00 ч. – На лятната сцена в парк „Света Троица” – Празничен концерт „София – нашият град” с участието на Александър Александров – Алекс, Дует „Назар и Нино”, Нора Деянова, Ансамбъл „Гоце Делчев”, балет “Меги денс”, Вокална група при 45 ОУ „К. Величков”=

Прочетете още:
Книжно море се настанява в сърцето на София
Ако се казваш София, подари книга на подвижната библиотека

Сподели в: