"Всички клоуни отиват в рая" – нова поетична премиера на Ивайло Диманов

На 14 октомври, от 18 ч., в НДК – ресторант "Рубаят" ще се състои премиерата на поетичната книга на Ивайло Диманов "Всички клоуни отиват в рая".

Журналист, поет, белетрист, бард… Ивайло Диманов, автор на „Площад Гарибалди”, „Добър вечер, госпожо Тъга!” и бестселъра „Шлиферът на Леонардо”, не дели читателите на красиви и грозни. Неговите книги са антибиотик срещу войнстващата простащина.

Най-новата му стихосбирка "Всички клоуни отиват в Рая", дело на  ИК ”Клепсидра”, е отчаян вик на несъгласие и протест срещу “варварите в храма”. Ивайло Диманов има 8 книги и куп наши и международни награди. Пише градска поезия за самотници и все още вярва в Любовта. Макар че според поета тя "трае само 3 дни, мосьо Бегбеде!" Изкушеният от поезия читател лесно ще разпознае стиха му: "Бог е диджей, уморен от безсмъртие…" .
В объркания свят, в който живеем, мнозина се съмняват в силата на словото. Ала поезията и разказите на Ивайло Диманов са заредени с 1500 мегавата вяра, че някой ден Доброто непременно ще победи. Въпреки всичко, на инат!…

Сподели в: