Все още има време до края на "Европейско състезание за комикс"

Европейската комисия, Генерална дирекция "Правосъдие, свобода и сигурност" организира "Европейско състезание за комикс". В него могат да участват всички студенти по изобразителни и графични изкуства, като изготвят комикс от една страница, илюстриращ понятието гражданство в Европейския съюз.

"Насочвайки вниманието към идеята за гражданството в Европейския съюз, исках да разкрия света на въображението и да поиграя с богатството и многообразието на различните подходи. Всички студенти – независимо дали са граждани на ЕС или не – живеещи в Европейския съюз, сега могат да споделят своите идеи и талант с нас", казва Жак Баро – Г-н Жак Баро, заместник-председател на Европейската комисия, отговарящ за правосъдието, свободата и сигурността, обяви началото на конкурса „Европейски съюз и европейско гражданство“.

Кой може да участва – студенти по изобразителни и графични изкуства, над 16-годишна възраст и живеещи в една от 27-те държави-членки на ЕС.

Краен срок на получаване, заедно с попълнен и подписан формуляр за участие е 27 февруари 2009 г. В състезанието ще бъдат допуснати за участие само комикси, получени от националния координатор до 12 март 2009 г.

След първоначалния подбор на национално равнище и церемонията по връчване на наградите, която ще се проведе на 3 април 2009 г., във всяка една държава-членка, ще бъдат поканени всички 27 победители от съответните държави в Брюксел от 9 до 11 май 2009 г., за да посетят града и европейските институции.

Спечелилият първа награда ще получи чек на стойност 6 000 евро, а класираните на втори и трето място ще получат чек на стойност съответно 4 000 и 2 000 евро.

Сдружение "Отворена Младеж", България обявява и специална награда от 500 евро за любимец на публиката.

Ако проявявате интерес, моля изпратете електронно писмо на следния адрес: bulgaria@eurocartoon.eu

Сподели в: