Всеки може да заеме мястото на Миро тази неделя на фестивала "София диша"

Тази неделя, 14-ти август, 2011 г. от 16:00 до 21:00 часа, на кръстовището на улиците „Шишман” и „Гурко” в рамките на фестивала „София диша”. Всички, решили да се насладят на магията на телевизионното и кино изкуство ще могат да станат част от историята на „Гласът на България”. В специално създаден за целта сет компанията ще направи достъпен уникалния акцент в декора на предаването – стола на един от треньорите-Миро. Всеки, който желае, ще може да разгледа стола, да седне на него и да си направи снимка.
Столовете на менторите са изключителен акцент и задължителен елемент в цялостната сценография на предаването. Те са програмирани чрез специално създаден за шоуто софтуер, който им позволява да „реагират” в съответни моменти от изпълнението на участниците, не само механично, но и светлинно и звуково.  Интересен акцент в предаването от етапа на вокалните двубои са вградените в столовете видео монитори, които дават възможност на треньорите да бъдат съпричастни с това, което вижда зрителят.
Продукционната реализация на „Гласът на България” е своебразен рекорд в сравнение с всички  музикални формати у нас до момента. Ако за осъществяването на подобен формат досега се изискваха между 4 и 6 месеца, то екипът на MediaPro Entertainment успя да подготви и реализира сценографията, осветлението и цялостната техническа обезпеченост на „Гласът на България” за два пъти по-кратко време като достави на зрителите изключително качество на изображението и звука.
В партньорство с продуцента на предаването bTV и изпълнителния продуцент „Седем осми”, предаването вече навлезе успешно във втория си сценарен етап – вокалните двубои, които се провеждат на уникална сцена, подобна на боксов ринг.

За целите на шоуто бе изградена и оборудвана самостоятелна апаратна с пулт с 10 камерни канала и зала 2 на НДК бе преобразена в музикална сцена на европейско ниво. Сценографски и драматургично форматът се развива във възходяща посока и в следващите етапи зрителите на „Гласът на България” ще станат свидетели на  още по-богато светлинно шоу, както и на непопулярни в България операторски похвати, за реализацията на които ще бъде конструиран свеоебразен лифт над сцената. 
Екипът на MediaPro Entertainment в „Гласът на България” се състои от над 60 души-видеооператори, монтажисти и звукорежисьори, лайт дизайнери, декоратори, инженери, техници, организатори и асистенти. Те подготвиха и уникалния back stage, обслужван от 4 риалити екипа, които улавят първите реакции на участниците и близките им. 

Най-интересното и уникално от продукционна гледна точка предстои в последния и най-зрелищен етап от „Гласът на България”: за концертите на живо, специални камери ще бъдат монтирани в самия декор, като ще дават възможност за изключително необичайни гледни точки.

Сподели в: