Връчиха наградата "Будител" на Мариана Еклесия

По случай Деня на народните будители, 1 ноември Съюзът на свободните писатели връчи наградата "Будител" на Мариана Екелсия за книга й "За безсмъртието на душата", Университетското издателство на СУ "Св. Климент Охридски", 2016 г.

Марина Еклесия е творец, който се изявява в много жанрове – в скулптура и в писаното слово. Нейни статии по актуални за обществото ни теми са публикувани през годините както в печатни, така и в онлайн издания. Тя пише поезия и проза, за деца и за възрастни, а романът й "Сън срещу събота" е значим принос в българска историческа проза, която разказва за Възраждането.

Още за книгата:
Докато четем първа глава на тази книга, неусетно се пренасяме в безсмъртните философски прозрения на древногръцкия мислител Аристотел. Във втора глава на разработката си Мариана Еклесия в кратка форма ни запознава с възгледи за душата в различни вярвания от Африка, Централна Америка, Индия, исляма, Япония, а в „Срещи по пътя ми с Него“ убедително ни разказва за лични невероятни преживявания, доказващи всемогъществото на Бога и Неговата скрита, непроницаема воля в живота на всеки човек. За да направи „отскок“ към разкритията на съвременната астрономия и квантова физика в областта на микро и макро Вселената, писателката се стреми да облече в разбираема форма единството в научните изследвания и всеобщото в религиозните учения. Най-вече разработката иска да ни накара да вярваме, че въпреки различията във възгледи и традиции ние трябва добронамерено да пием от общия духовен извор.

Интервю с Мариана Еклесия прочетете ТУК.

Сподели в: