Връчиха годишните награди за фентъзи и хорър

ИК „Хермес” стана Издателство на годината за 2009 и спечели най-много отличия на Деветите годишни награди на Националния клуб за фентъзи и хорър „Конан”. Церемонията по връчването на наградите се проведе на 17 януари 2010 година от 14 часа в Дом на културата „Средец”, в София. Освен приза Издателство на годината „Хермес” получи още две награди.
За Най-добро продължение – отличието е за тоталния хит „Бризингър” – трета част от „Наследството” на Кристофър Паолини. От сайт „Цитаделата” на екипа беше връчена награда за поредицата на Майкъл Скот „Тайните на безсмъртния Никола Фламел”.

На церемонията бяха дошли много почитатели на фентъзи жанра и любители на качествените книги. За тях имаше приятни изненади, страхотни награди и незабравими спомени с историите на любимите им герои.

След официалната част бяха представени новите хитове на ИК „Хермес” в жанра, които ще излязат през 2010 г. Сред тях са „Вълшебницата” – трета книга от серията „Тайните на бъзсмъртния Никола Фламел” от Майкъл Скот и последните две книги от „Хроники на древния мрак” – „Клетвата” и „Ловецът на духове” от Мишел Пейвър. Най-големите фенове на вампири с радост научиха, че в края на февруари ще излезе втората книга от серията „Истинска кръв” на Шарлейн Харис – „Мъртви в Далас”.
      
ИК „Хермес” благодари за признанието на Националния клуб за фентъзи и хорър „Конан с председател Александър Драганов, на екипа на сайт „Цитаделата”, както и на всички фенове на нашето издателство и стойностните книги.

Сподели в: