Връчват литературната награда Spirt & Spirit

На 18.02.2010г. ( четвъртък) в Pop Art Cafe, кино Одеон Литературен клуб SPIRT end SPIRIT ще връчи своите първи годишни литературни награди.Те ще се връчат в следните категории: За най-добър роман на годината и За най-добра поетична книга. Литературните награди ще бъдат връчени в „ течен вид”, в духа на клуба.

Литературен клуб Spirt and Spirit е клуб за твърд алкохол и твърда литература, създаден от  Любен Дилов-син и Издателство СИЕЛА.
Традиционно сбирките са всеки четвъртък в Pop Art Cafe (Одеон), (улица "П. Евтимии" N1) в София и всеки вторник в Клуб Петното на Роршах в Пловдив от 19 часа!

Тази година наградата за най-добър роман печели Свят за изпиване на Ясен Атанасов, а за стихосбирка Списъци на Стефан Иванов.

Свят за изпиване е дългоочакваното завръщане на Ясен Атанасов към литературата. Авторът на култовата „Книга” от 1993 г. отново е тук, този път с роман, който не само дава идея защо се е налагало това дълго мълчание, но и ни убеждава, че тъкмо сега и по този начин е моментът то да бъде нарушено. Ясен Атанасов завършва културология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специализира философия и история на изкуството в Милано и културен мениджмънт в Париж. Понастоящем е редовен докторант във Факултета по журналистика и масови комуникации на Софийския университет. Публикувал е журналистически материали, социални, политически и културологични анализи, художествени текстове и преводи във водещите български издания.

Стефан Иванов е надеждата на младата (едва на 23 години е) българска поезия според Тома Марков, Силвия Чолева и Мартин Карбовски. Това е третата му книга с поезия след „4 секунди лилаво” и „Гинсбърг срещу Буковски в публиката”. Това е поезия с автентичен, сериозен, откровен и оригинален глас, който може да каже, покаже и разкаже много неща, хора и истории, дори и с прекалено малко думи. Проверете, че списъците са нещо много повече от просто изреждане. Стефан Иванов (1986, София) е завършил Френската езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин” и философия в СУ „Св. Климент Охридски”, специализирал е в Сорбоната. Издал е стихосбирките „4 секунди лилаво” и „Гинсбърг срещу Буковски в публиката”. Участвал е в сборниците „Антология на живите” и „Секс off”. Бил е част от писателската група „Бърза литература”. Публикувал е поезия, проза, пътеписи, интервюта, есета и литературна критика в повече от двадесет вестника и списания.

Сподели в: