Време за бягство“ от Марлис Мелтън“

За автора:

Дъщеря на служител във Външното министерство на САЩ, Марлис Мелтън прекарва уникално детство в далечни и екзотични страни, където посещава американски и интернационални училища. Животът в посолствата и възпитанието в дух на дълг към обществото предопределя съдбата на цялото семейство. Всичките й четирима братя и сестри заемат високи постове в Министерството на отбраната и Отдела за борба с наркотиците, а самата Марлис се омъжва за капитан от армията на САЩ.

Още от малка тя е считана за дете с артистични заложби. Още на тринадесет години прави първите си литературни опити. Поради интереса си към езиците по-късно Марлис Мелтън става преподавателка в различни училища и колежи по английски и испански.

Внезапната кончина на съпруга й съвпада с публикуването на първия исторически роман на Марлис Мелтън. Той става най-добрата дебютна книга според класациите на RITA (Асоциацията на романтичните автори в САЩ).

Авторката започва и нова серия военно-романтични истории, която я прави изключително популярна и която получава отлични отзиви от читателите и от критиката.

Вторият съпруг на Марлис Мелтън също е военен – ветеран от военоморските сили на САЩ. Армията присъства непрекъснато в живота на писателката и тя използва тази среда за източник на вдъхновение.

В романите си Мелтън съчетава романтични истории с напрегнато военно действие и трилъров елемент, а това определено се харесва на читателите.

За книгата:

Очакванията на Сара Гарет, че военният прокурор, за когото се е омъжила, ще бъде прекрасен съпруг и баща, не се оправдават. Педантичен и жесток, той превръща живота на семейството в ад.

Когато съпругът й за наказание удушава питомния заек пред очите на сина им, Сара решава да вземе детето и да го напусне. Без приятели и роднини, на които да разчита, тя е принудена да потърси помощ от мъж, когото едва познава. Снайперист от редиците на морските тюлени, Чейс Макафри все още преживява мъчителните спомени от тежкото си детство. Затова не може да не се отзове на молбата за помощ на Сара. Нито пък да устои на привличането помежду им. Но в живота на един морски тюлен няма място за романтика, сигурност и любов. Борейки се с чувствата си, на двамата им предстои да се изправят срещу унищожителната ярост на изоставения съпруг. Сара има само един шанс да оцелее.

Премиера: 3 март 2008 г.
Издава: ИК Хермес
Корична цена: 9,95 лв.

Сподели в: