„Вражалец” тръгва на лятно турне

Театралният сезон за актьорите от суперуспешната постановка „Вражалец” на формация „Мелпомена” ще продължи и през юли, когато комедията ще се бъде показана в летните театри на Пловдив и Варна. За комфорта и сигурността на актьорите Любо Нейков, Димитър Рачков, Асен Блатечки, Деси Бакърджиева и Светлана Бонин ще се грижат 10 телохранители. Отделно с трупата ще пътува и технически екип от 30 човека, отговорен за осветлението, звука и декорите.

Желанието ни е да излезем от рамките на традиционните зали и да отидем при публиката, нашите верни почитатели извън София. Не сме първият театър, който тръгва на турне, но пък сме единствените, които ще пътуват с такъв голям екип. Преди 12 г. театър „Мелпомена” е създаден от баща ми като пътуващ, така че това турне е радост за мен и в същото време огромно предизвикателство”, коментира Светлин Стоилов, продуцент на „Вражалец” и син на основателя на театрална формация „Мелпомена” – Георги Стоилов.

Над 6000 човека се очаква да видят историята за врачуващия циганин Манчо (Асен Блатечки), който ловко успява да въвлече в измама своите съселяни и хитро да измъкне парите на поп Стайко (Любо Нейков) и кмета (Димитър Рачков). На 15 юли „Вражалец” ще се играе в летния театър на Пловдив, а на 16 и 17 във Варна.

Сподели в: