"Волпоне" е днешната премиера в Народния театър

Премиерата на "Волпоне" от Бен Джонсън е тази вечер в Народния театър "Иван Вазов". Спектакълът ще се играе на Камерна сцена от 19 часа. Постановка и музикална среда – Здравко Митков. Сценография и костюми – Невяна Кавалджиева.

Участват – Георги Мамалев, Андрей Баташов, Теодор Елмазов, Николай Върбанов, Антон Радичев, Карла Рихал, Радена Вълканова, Калин Врачански, Йосиф Шамли, Мартин Гяуров.

Великолепната комедия “Волпоне или Лисицата” на английския ренесансов автор Бен Джонсън е представена за първи път през 1606 г. Но и досега историята за венецианския богаташ Волпоне, който се преструва, че е на прага на смъртта, за да привлече и измами многобройните претенденти за наследството му, като се надсмее жестоко над тяхната алчност, продажност и глупост, предизвиква горчив смях и размисъл. Слугата Моска умело забърква коктейл от съблазни, лъжливи обещания за богатство и охолен живот и приканва адвоката Волторе, лихваря Корбачо и търговеца Корвино да опитат от него. Опиянени от перспективата да станат единствени наследници на умиращия Волпоне и тримата са готови на всичко. Обаче в сметките им не влизат още две действащи лица в тази “човешка комедия” на нравите – хитроумният Моска и фриволният и неуправляем характер на златото.

За спектакъла "Идеалният мъж"

Сподели в: