“Воалите на времето” на Александрина Караджова във Варна

Ценителите на магията на пастела за пореден път ще имат възможността да се докоснат до изящните произведения на художничката Александрина Караджова. Това ще се случи на 02 юни 2009 г. от 18:30ч. във варненската галерия „Арета” (ул. Пушкин 18), когато е официалното откриване на изложбата “Воалите на времето”.
Почитателите на изкуството ще могат да се насладят на 17 картини, всяка от които разказва своя пастелна приказка, придружена от специално написан за нея стих и авторска картичка.

Александрина Караджова е съвременен художник – пастелист. Самоук творец, който чрез усета си за света опазва и развива творческата жилка, която носи от рода на майка си и дядо си. Александрина е първият пастелист в България с месечен бюлетин за арт новини Acrista Newsletter, а acristaCafe – блогът blog.acrista.com, е нейното специално пространство за споделяне на мисли, идеи, информация за изкуство, арт маркетинг, кино, литература. Творби на художничката са притежание на почитатели на изкуството от цялата страна, както и на колекционери от САЩ, Великобритания, Кипър и Гърция.
Точно преди 5 години тя реализира първата си изложба съвместно с майка си във варненската галерия „Арета” със заглавието „Силата на самородния талант”.
В нaстоящата изложба „Воали на времето” художничката разказва приказки за оплитането на света в едни от най-примамливите и необясними воали – на тази същност, която се опитваме да съхраняваме точно, защото знаем, че изтича, но никога докрай.
Пресъздавайки времето като пленителни състояния на женската душа, Александрина Караджова внушава с картините си, че то е величина без начало и без край, която ни съпътства непрестанно, очарова ни и ни подчинява. “Неуловима, увличаща, едновременно благодат и проклятие. Секунди, минути, часове и дни – преминават през нас, обгръщат ни като тънки воали от блянове – трептящи, прозрачни, изплъзващи се.”, така описва Александрина новата експозиция.

Изложбата „Воали на времето” в галерия „Арета” ще продължи до 12 юни.

За повече информация:
тел. 052/ 641 803 и 6060 204,
www.aretacentre.com

    

Сподели в: