Влак става подиум на модно ревю нисша мода

На 5 декември от Централна гара София ще потегли влак с модното шоу нисша мода. Специална влакова композиция става моден подиум на моделите от модната колекция на Никола Тороманов-Фичо, а моделите ще дефилират на една ръка разстояние от зрителите – между седалките на вагоните.

Той е сценограф на едни от най-силните, запомнящи се и обсъждани представления през последните (поне десет) години. След като ги гледаш, няма начин да не запомниш освен постановката като цяло и работата на актьори и режисьор, така и оригиналните сценографски решения. Той твърдо вярва, че „за това, за което не може да се говори, трябва да се мълчи“ и оставя действията му да говорят вместо него.

Най-новото му амплоа е на моден дизайнер като част от кампанията Absolut Transform Today. Колекцията му #rail2wear е пост пънк със социални елементи и нисша мода, поднесена с чувство за хумор. Тя е вдъхновена от неговите приятели и е създадена специално за тях, а те от своя страна му връщат жеста като се трансформират в модели на неговото ревю.

В #rail2wear се преплитат „направи си сам“ духа на пънка, влечението към абсурда на дадаизма и директния подход на минимализма. Ревюто обещава да бъде едно от най-интересните събития на годината.

За да може колекцията на Никола Тороманов – Фичо да преобърне идеята за модно дефиле, известният сценограф и дизайнер, ще получи помощта на едни от най-големите иноватори в света на грима, известни с колекциите си в сътрудничество  със  световни звезди – MAC.

Сподели в: