Владимир Левчев смесва време и пространство в "Точно време"

В седмицата, в която НДК е домакин на книгите, Литературен клуб “ПЕРОТО“ се изпълни с хора, събрали се да почетат „автора, който всички познаваме – Владимир Левчев и неговата стихосбирка – “Точно време“. С тези думи Светлозар Желев приветства присъстващите. „Огромно удоволствие е за нас, че Национален център за книгата подпомогна този проект“, допълни той.

“Точно време“ е една великолепна книга на издателство “Ерго“, а илюстрациите в нея са дело на Проф. Греди Асса, за които художникът сподели: „рисунките направих в точното време, когато Владо ми предостави текстовете. Разплетох пуловера и пак го заплетох без да е имало конци“.

С книгата “Точно време“, на Владимир Левчев, ние правим един своеобразен прощъпалник, в Литературен клуб „Перото“ – едно прекрасно място за културни развлечения“, каза Мартин Христов от издателство “Ерго“.

Книгата е част от поредицата „Нова българска лира“ на издателството, започнала преди пет години, като до момента три от книгите имат престижни номинации в областта на литературата.

„Пред нас стои книга с ясно подчертана концептуалност, която отстоява проблематиката си, разглеждайки проблемите за времето и пространството. Заглавието на книгата е и заглавие на уводната поема. То звучи категорично, но ако се задълбае във фразата ще се окаже, че е оксиморон. Езикът със сигурност изпитва трудности да говори за времето. Тук присъства и мотивът за съня – знаков за поезията на Владимир Левчев“, разкри Иван Ланджев, който също присъства на събитието. 

„Чудесно е, че тази вечер посветена на Владимир Левчев, събира толкова различни поколения“, коментира Проф. Михаил Неделчев, написал послеслова към книгата.


 
 
 

Сподели в: