Влада Томова с бутиков концерт на 22 ноември в “Студио 5”

Влада представя български фолклор и авторска музика и ще посрещне гостите си по стар български обичай с питка и шарена сол

Българската певица, живееща в Ню йорк – Влада Томова, ще представи специален, бутиков концерт в София на 22 ноември в “Студио 5”.

Концертът ще премине под знака на благодарността (в навечерието на Деня на благодарността), преплитайки в програмата си пъстра палитра от музика, визия и емоция. Още на входа гости и приятели ще бъдат посрещнати по стар български обичай – с топла питка-слънце, мед и шарена сол. В концертът Влада ще представи музика от проектите си “Балкански приказки”, “Лазарската роза” и любими авторски парчета.

Интересна и нетрадиционна, водена от любовта си към България и любопитството си към света, певицата ще представи и новото си видео към песента “SING OUT LOUD”. То е заснето в Куба по-рано тази година и типично в музикалния стил на Влада, представлява смесица от различни култури, прекрасна емоция и енергия, автентични пъстри кадри от днешна Хавана и много усмихнати лица. Специално за вечерта е подготвена и мултимедия с цветни снимки-спомени на певицата от скорошното й посещение в Хавана. Тя бе там по повод предстоящият й самостоятелен концерт в рамките на фестивала “Куба Диско” /Кубинските Грамита/. Престижното събитието ще се проведе в средата на май 2018 г., когато в рамките на десет дни ще бъдат представени най-доброто от кубинската музикална сцена и индустрия. Влада Томова е единствената българска изпълнителка до сега, която има специална покана да изнесе свой самостоятелен концерт в рамките на най-големия музикален форум в Куба.

На 22 ноември в столичния клуб  “Студио 5” заедно с Влада на сцената ще бъдат още музикантите – Стефан Стойков – китара, Нез Ибишева – цигулка, Магдалена Петрович – челo, Николай Николов – гъдулка, Димитър Карамфилов – контрабас, Петър Йорданов „Бъни“ – перкусии. Сред гостите на събитието се очакват видни личности, дипломати и многонационална публика. DJ Dharba пък е подготвил специален сет преди и след концерта, в който ще звучи музика от различни краища на света.

С огромно уважение към традицията и фолклорът и едновременно в крак с настоящето, вокалното творчество на Влада Томова с лекота и финес намира своето специално място в съвременната музика. Чаровната изпълнителка с магнетичен глас обещава прекрасно, топло настроение за гостите си в “Студио 5” в ноемврийската вечер.

Билети можете да закупите на място в клуб “Студио 5” (вход А3 на НДК), в системата на Ticketlogic.bg и Дюкян Меломан (ул. 6-ти септември 7А) на цена 10 лв. Телефон за резервация в “Студио 5”: 0887 934335.

Можете да се присъедините към събитието – ТУК.

Чуйте Влада – тук.

Повече информация за Влада Томова:

Наричана “музикална посланичка на съвременна България” с магнетичен глас и  енергия – музиката ѝ я отвежда на сцените на Карнеги Хол и Линкълн Сентър (Ню Йорк), Московската консерватория, Международния Джаз Фестивал в Монтреал и фестивала Кумбре Тахин (Мексико) измежду много други в Северна Америка и Европа. В работата си Влада Томова изтъква ролята на България в съвременната глобална култура. Тя създава ключови музикални проекти, като: Балкански приказки, трио “Български гласове”, “Песен за българската азбука”, Български женски фолклорен хор “Ясни гласове” – Ню Йорк и други. С уважение към традицията и едновременно в крак с настоящето, вокалното творчество на Влада Томова е представено по един много земен и достъпен начин и намира място в сърцето на съвременния човек.

Проектът “Балкански приказки” вдъхва съвременна душа на балканската диаспора. Пресягайки се на длъж и шир в търсене на приказките си, тя оформя разнообразен репертоар, който се простира от България до други части на Балканите и Близкия Изток, с нюанси от Индия и сефарадска Испания.

Тя е основател и художествен ръководител на Български женски фолклорен хор “Ясни гласове”, който е първият и единствен по рода си вокален ансамбъл в Ню Йорк. Гласът ѝ звучи в обикалящата света изложба на National Geographic “King Tut”. Певицата често работи с майстора на кавала – Теодосий Спасов и участва в турнето му в САЩ през 2011 г.

През 2013 г. Томова издава албум със старинни сефарадски песни – “Лазарската роза”, обработени от Крис Раел за оркестър интрументи от различни краища на света. През последните години Влада се впуска и в писането на свои авторски песни една, от които е “Песничката за азбуката”. Написана в Ню Йорк, песента е изпята на Празника на Славянската Писменост – 24 май през 2015 г. от деца, родители и учители в София, Лондон, Ню Йорк, Чикаго, Лос Анжелис и Сидни. През 2015 г. ръководеният от нея хор участва в копривщенския фолклорен фестивал, където е приет с бурни овации от публиката. През 2017 г. по случай 3-ти март – Националният празник на България, певицата пусна песента и видео към нея “Аз и съцето ми сме едно” посветена на българските емигранти. Заедно с песента, певицата обяви и конкурс – „Това, което правя”, като обвърза приходите от продажбата на песента да отидат за подпомагане на детски дом, градина, училище или друга организация работеща с деца в България. Pобедител в конкурса беше ДГ „Славейче” в село Лесново. През 2016 г. Влада Томава гостува за първи път в Куба с концерт в българското посолство в Хавана, а вторият й концерт там е на 24 май, заедно със смесен фолклорен ансамбъл. През 2018 г тя ще се представи специално и на престижните награди “Куба Диско” в средата на м.май.

Сподели в: