Включете се в инициативата на "Голямото четене" с любимите си книги

От 5 септември 2008 г. започна кампанията „Голямото четене” на Българската национална телевизия. Идеята е зрителите и читателите да изберат любимия роман чрез гласуване. Повече информация можете да намерите на специализирания сайт 4etene.bnt.bg и на www.bnt.bg. От 10 ноември из страната тръгна и Пътуващата библиотека на „Голямото четене”.

На 10 декември 2008 г. (сряда) Пътуващата библиотека ще бъде в Стара Загора пред сградата на Регионална библиотека "Захарий Княжески" (бул. Руски 45). От 12:00 до 19:00 ч.  всички старозагорци, обичащи книгата и четенето, ще могат да оставят в Пътуващата библиотека свои любими книги с послания, които ще намерят нови читатели из цялата страна. Посетителите, оставили книги в Пътуващата библиотека, ще получат специални читателски карти, с които ще могат на свой ред да си изберат книга от сбирката на пътуващата библиотека. Така пътуващите книги ще свържат четящите българи в общността на „Голямото четене”. Посетителите на Пътуващата библиотека ще могат да открият любими книги с автограф от автора или с послания от известни личности.

Каним ви да вземете участие в кампанията като дойдете със своята книга за Пътуващата библиотека. Имаме и още един повод за празник – през април 2009 г. нашата (ваша) библиотека ще отбележи своята 55-годишнина. Защо да не започнем празнуването отсега?

Очакваме ви на 10 декември (сряда) с книга да посрещнем пътуващата библиотека!

* * *

Още събития на "Голямото четене":
Конкурс за оригинално есе на тема "Романът на бъдещето"
Паметник на Йордан Радичков откриват в Монтана

Сподели в: