Високи токчета върху опънато въже – само в Софийския постоянен цирк

Софийският постоянен цирк на сцена започва своите представления! Новата програма тръгва от 19 октомври в салона на улица "Клокотница" 29, близо до центарлна гара.

Спектакълът със загадъчното име "Тайната на китайските лъвове" отново събира най-добрите ни млади циркови артисти, завърнали се от успешни гастроли в чужбина. 18-годишната Лили Бузгьова ще смае публиката с уменията си да танцува с високи токчета по опънато въже. Само още една жена в света показва подобен номер. Лили, заедно с родителите си се завръща от едногодишен гастрол в Турция. Артистичното семейство представя още танц с обръчи, дресура на кучета и дресура на гълъби.

Българо-румънската фамилия Леоампа пристига от турне във Финландия, за да покаже уникалният си баланс върху цилиндри и комична игра с огромни кукли.

Християн Паунов пристига от Италия с десетте си дресирани котки, а Ивайло Кръстев до преди дни смайваше публиката на пътуващ цирк в Румъния с невижданата си смесена дресура на лами и камерунски кози.

Най-голямо любопитство обаче предизвикват включените в спектакъла изпълнения характерни за традиционния китайски цирк. Група акробати ще пресъздаде прочутите в цял свят танци с огромни лъвски маски и двайсет метров дракон от разноцветни парчета плат. Зрителите ще бъдат посветени в пазените от хилядолетия легенди за чудодейната сила на митичните същества.

В шоуто ще дебютира най-младият български клоун – Павката, а водещ по традиция ще бъде Драго Драганов.

Представленията са всяка събота и неделя от 11.00 и от 16.00 часа. Билетите за премиерата вече са продадени.

Сподели в: