Виртуозният китарист Марк Нофлър направи забележително шоу в НДК

На 11 юни 2008 г. в зала 1 на НДК се състоя концертът на една от легендите на световната музика Марк Нофлър. Минути преди началото му виртуозният китарист беше представен на министъра на културата проф. Стефан Данаилов и генералния директор на НДК Христо Друмев. 

Срещата се състоя в специално подготвена за случая зала в близост до гримьорната на артиста. Тримата проведоха кратък приятелски разговор. Легендарният китарист изненада ВИП гостите си,  като представи своята група от брилянтни музиканти, с които изсвири акустично три песни от репертоара си. Стефан Данаилов и Христо Друмев бяха впечатлени от жеста и пожелаха на Марк Нофлър успех по време на шоуто в София.

По-късно под бурните аплодисменти на ентусиазираната многохолядна публика музикантът започна своя концерт с едно от най-емблематичните си парчета "Cannibals”. Забележителното шоу продължи два часа и изправи на крака препълнената зала. За финал Марк Нофлър се раздели с българската публика, като изпълни инструменталния шедьовър "Going Home" под екзалтирани и нестихващи аплодисменти.

Сподели в: