„Виртуален роман“ – книга, която се чете на един дъх

На 14.11.2011 г. излезе „Виртуален роман“ – уникална  по природата си книга, дебют на авторката с псевдоним Mia2442. „Виртуален роман“ се чете на един дъх.
Мисленето на интернет поколението, обсебващата виртуална реалност, трансформацията на ценностите, изстраданото себепознаване – ето ги основните теми и мотиви на тази изповедна книга. Но паралелно с това – любовта, сексът, делничната суета, смъртта… всички онези неща, които ни отчайват  и вдъхновяват, сриват и възвисяват – всичко, придаващо плътност на дните ни, участва в играта, родила романа. И, разбира се, Смисълът – на действието и бездействието, на еуфорията и терзанието, на самия живот. Смисълът, дето все не достига.

Mia2442, авторката на този колкото шокиращ, толкова и поетичен роман, ще разкрие официално самоличността си на неговата премиера. Но най-важното отдавна се носи във въздуха – тя създаде една светла, интелигентна и забавна книга, разчитайки на смели дози искреност и самоирония. Чувствителният читател ще открие, че този т.нар. „Виртуален роман“ е плод на осъзната горчивина, самота и любовен копнеж, при това съвсем не виртуални. Критиците признаха, че отдавна не са попадали на толкова интригуващо и свежо четиво от български автор.

Известни са резултатите от проучване на „Сиско Системс“, което установява, че за двама от всеки пет студенти, анкетирани в световен мащаб, интернет общуването е по-значимо от живите запознанства, излизането с приятели или слушането на музика. Оказва се, че пристрастяването към интернет е тревожна реалност, реално бягство
от действителността, а не мит. „Виртуален роман“ предлага любопитни отговори на въпроса за корените на явлението, етапите на интернет манията и възможните последствия.

Виртуален роман
192 стр.,
цена 12 лв.

Прочетете откъс

               

Сподели в: