Виргиния Здравкова с нова колекция с мирис на кафе

Виргиния Здравкова – трикратен носител на наградата “Златна игла” на Академията за мода, за четвърти път създава колекция, вдъхновена от прочутата марка кафе Лаваца. Тази година календарът на марката бе вдъхновен от мотива за музиката. Чрез ефирните си и пъстри тоалети младата дизайнерка пресъздава емоцията и дълбоката сантименталност на италианската музика. 

Виргиния Здравкова: “Музиката винаги е била изключително вдъхновяваща и идеята на марката да придаде музикален привкус на календара си за 2010, е блестяща. Чрез песни като "Nessun Dorma", "O sole mio", "Time to say goodbye" на Сара Брайтман и Андреа Бочели и "Va’ Pensiero" на Джузепе Верди човек може да си представи италианския лайфстайл като една изключително изразителна и богата интерпретация на модерния живот. Това е и основната идея в моята нова колекция.”

Колекция “Лаваца” тази година включва 30 облекла, които ще бъдат представени в две стилистично разделени части. Обединяваща между тях е идеята за жената, развълнувана от живота, както и съчетанието между лукса на качествените материи, прецизността към детайлите и свободата на движението.
В първата част доминира тоталният хит за новия сезон – черно, в съчетание с леки елементи на теменужено и циклама. Моделите са разнообразни и включват асиметрични гащеризони с едно рамо, набухнали ръкави, поли и панталони, драпирани горни и долни части, къси и дълги болера тип „тореадор”. Акценти в силуетната линия са широките рамене и стеснената талия.

Календар Lavazza 2010

Историята на календара на прочутата марка започва с големия Хелмут Нютън, а през последвалите години сред неговите автори са имена като Елън фон Унверт, Фердинандо Шанна, Давид ЛаШапел, Жан-Батист Мондино и Ани Лейбовиц. Италианското еспресо изживяване тази година е поверено на британския фотограф Майлс Олдридж. За първи път в историята на календара, компанията реши да му придаде и щипка музикален привкус. За осемнадесетото издание компанията избра шест италиански класически песни и арии, които отразяват различни аспекти на италианската култура като талант, позитивизъм и стил.
Освен, че пресъздават в снимки италианските музикални класики като "Nessun Dorma" и "O Sole Mio", изображенията в календара за 2010 г. интерпретират визуално "Va’ Pensiero" на Джузепе Верди, "Guarda che Luna" на Фред Бускалионе, световноизвестния хит на Сара Брайтман и Андреа Бочели – "Time to Say Goodbye " ("Con Te Partirò" на италиански) и "Baciami Piccina".

Спазвайки своя известен стил „Футоретро”, с типичното за него щедро, почти абстрактно, използване на цветове, Олдридж по неповторим начин вдъхва живот в седемте календарни визии. Героини в тях са супермоделите Бианка Балти, Лидия Хърст, Джорджия Фрост, Дейзи Лоу, Александра Томлинсън и Алек Алексeева.

Сподели в: