Виж изложбата и си направи сам мартеници

От днес, 4 февруари до 8 март ще се проведе изложба-базар на мартеници в Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей към БАН – пл. "Княз Алексанрдър I" № 1 в София. За седма поредна година майсторките от Задругата на майсторите на народни художествени занаяти са подготвили ръчно изработени традиционни първомартенски модели, които вече са подредени в залите на музея.

В музея можете не само да взаимствате готови идеи от изложените модели, но и да участвате в изработването на мартеници по традиционни и съвременни технологии. Графикът на работилничките ще бъде предварително обявен на страницата ни във фейсбук и на http://iefem.blogspot.com/. Ако не сте от най-сръчните, може да закупите мартенички за своите близки и любими хора.

Величка Георгиева (София), Николина Нейкова (София), Цветанка Абаджиева (София), Калина Жечева (София), Елена Драмова (Пловдив), Параскева Стоянова (Търговище) и Светлозара Станева (Велико Търново) са подготвили различни образци, както традиционни, така и подчинени на фантазията, от естествени материали.

Официалното откриване на изложбата е на 4 февруари (вторник) от 17 ч. в Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей към БАН.

Изложбата е част от събитията по повод 145-годишнината на БАН.

Работно време на Етнографския музей
10 – 16.30 часа (вторник – неделя)

Сподели в: