Вижте най-добрите

Поредното четвърто издание на „Софийски Театрален Салон” – фестивалът на най-добрите постижения и най-заслужилите творци от изминалата година, номинирани за ИКАР, вече е факт. Благодарение на съвместните усилия на Съюза на артистите в България, Столична община и Министерство на културата между 19 и 26 март столицата отново заживява с ритъма на  „Софийски Театрален Салон”.

Отличените софийски спектакли се играят на собствените им сцени, а извънстоличните и независими продукции ще гостуват в Театър „София”.

За четири години фестивалът намери своето лице, създаде традиция и възпита театрална публика, която очаква събитието с нетърпение. Една от целите на Съюза на артистите е да предоставя възможност на добрите идеи в различните жанрове на изкуството да бъдат реализирани. Затова тази година, освен номинирането за наградата ИКАР, САБ подкрепя и два проекта, специално продуцирани за „Софийски Театрален Салон” 2009. Това са изложбата „Интерактивни пространства”, инициирана и осъществена от сценографската гилдия към Съюза на артистите в България и танцовия спектакъл triЗavisim, зад който стои най-младата гилдия към САБ – гилдията за съвременен танц и пърформанс.

По традиция кулминацията на „Софийски Театрален Салон” е официалната церемония по награждаването по случай Световния ден на театъра – 27 март.
Всяка година на този ден Международният театрален институт излъчва послание, с което отбелязва празника и достига до световната театрална общност.

Сподели в: