Вижте най-големите постижения в бизнеса и изкуството

Ако сте от гилдиите на дизайнерите, художниците, фотографите, печатарите, издателите, рекламистите, мениджърите на принт-шопове или просто се интересувате от постиженията в тези области на бизнес, творчество и изкуство, не пропускайте едно от силните събития тази есен – специализираната изложба EXPO PRINT & IMAGING.
От 28 до 31 октомври т.г. тя ще посреща в изложбения комплекс на столицата Интер Експо Център креативни хора – утвърдени имена или начинаещи, професионалисти или просто любители, които обичат, търсят и създават нова визия на пъстрата палитра от продукти, услуги и технологии от нашето ежедневие.

EXPO PRINT & IMAGING ще бъде сцена за най-новото в концепциите, способите и техниката, с която се създават модерните продукти на дизайна, фотографията, печата, рекламата и визуалните комуникации. Посетителите ще се убедят, че топ технологиите, съвременните модели машини и материали дават невероятен ефект в редица направления – печатни и следпечатни решения, фотографски репродукции и плакати, пана, дизайнерски проекти, рекламни предмети, графики върху превозни средства и т.н. Експонатите им готвят провокация и серия «творчески инжекции» за успешен бизнес и бъдещи проекти, тъй като освен традиционни и наложили се вече на пазара продукти, участниците в изложението ще предложат решения за по-ефектни и с безкомпромисно качество резултати.

EXPO PRINT & IMAGING отново ще изпъстри залата с едни от последните модели професионални машини – дигитални, UV, широкоформатни фото и солвентни принтери, режещи плотери, скенери, ламинатори, лазери, устройства за апликиране и др. Интерес ще предизвикат и професионалните системи за дизайн, предпечат и печат. Рекламистите могат да избират цялостни решения за ефектна вътрешна и външна реклама. Струва си да бъдат посетени, защото някои от експонатите ще бъдат с преференциални цени за дните на изложението.

На изложението всеки творец може да даде свобода на своята мисъл и вдъхновение, защото пред очите му ще минат безброй цветове и материали. Предлаганият текстил за печат и апликация върху плат разширява хоризонта за приложните художници. За тях, както и за дизайнери и любители, ще има демонстрация на перфектно фотореалистично качество и наситеност на цветовете, което се постига с новите техники за работа върху голям набор рекламни предмети – тениски, якета, чанти и т.н. Ще разберем как с нова PVC медия могат да се изработват прототипи на опаковки или да се персонализират празнични покани и подаръчни кутии. Ще надникнем в тайните на декорацията на облекла и сувенири с вграждане на изкуствени камъни и на гравирането на различни артикули – от пластмаса и леки метали до дърво и изкуствен мрамор.

Във фокуса на EXPO PRINT & IMAGING са редица нововъведения и полезни оферти и за фотографския бизнес. Фотолюбители или утвърдени фотографи ще открият софтуерни и технически решения от различни ракурси на фотографията – иновативни системи за създаване на снимки и постигането на перфектни албуми, истински фотографски голямоформатен печат, нов модел мобилен цифров фото принтер, който лесно се свързва с цифрови фотоапарати и безжично с мобилни телефони, фото-книги като продукт на дигиталната фотография, фотоапарати, които са водо- и прахозащитени и устойчиви дори на минусови температури. Има добри съвети и за играта със светлината – осветление за видео, кино и фотография, светкавици и аксесоари за студийна и извънстудийна фотография и др. Професионалистите не само ще бъдат изненадани с революционно нови устройства, но ще имат шанс и да ги изпробват на място. 

Освен с експонатите изложението ще бъде полезно за посетителите с планираните семинари, уъркшопове, фото и арт изложби. Особена атмосфера ще създаде изложбата от компютърно генериран дизайн “Магнетично” на проф. Божидар Йонов, която ще бъде официално открита през първия ден на изложението. Известните фотографи преподаватели от Департамента «Кино, реклама и шоубизнес» на НБУ Динамир Предов, Енчо Найденов и Антоан Божинов, ще изнасят интересни лекции – «Как да използваме светлинната палатка", "Движението в студийната фотография", "Тенденции в развитието на съвременната артистична фотография" и "Студиен портрет в стил "Рембранд" пред студенти и фотолюбители през дните на изложението от 10 до 14 часа.

Сподели в: