Виенски бал в деня на влюбените

На 14 февруари тази година в хотел „ Шератон” ще се състои поредният девети Виенски бал. Благотворителната инициатива е под патронажа на австрийския посланик Н.П. Клаус Фабиян, както и на вицепремиера на България г- жа Меглена Плугчиева. Специални гости на събитието ще бъдат изпълнителният градски съветник на Виена Рудолф Шикер и председателят на виенския инспекторат по образованието Сузане Брадщайл.

Виенският бал, запазена марка за австрийската столица, е традиционно събитие за почти всички европейски столични градове. Балът се провежда и в Ню Йорк, Вашингтон, Москва, Атина, Милано, Пекин. Класическа музика, бални танци и дами в красиви рокли е чарът на Виенския бал, но освен развлечение събитието е известно и със своята благотворителна мисия.

Както всяка година досега инициативата се провежда в София с благотворителна цел, като за събитието се продават куверти на стойност 200 лева. Събраните приходи се разпределят за спонсорство на различни социални и културни каузи. Миналогодишният Виенски бал е събрал над 30 000 лева, с които са били подкрепени проекта на УНИЦЕФ за Могилино, както и Националната музикална академия, Националната художествена академия, НАТФИЗ и други. Организаторите на бала от сдружение „ Виенски клуб” проф. Александър Йосифов и Мария Нейкова споделиха, че и тази година част от приходите ще бъдат отделени за висшите училища по изкуства в България. 

В програмата на събитието участие ще вземат балет „ Вая”, балетно студио „Маша Илиева”, дебютанти от 18- о училище „ Уилям Гладстоун”, Фестивален оркестър, София бенд и неговите солисти.

Сподели в: