Видео от пресконференцията "Да преброим паметниците на Левски"

Първият етап от инициативата "Да преброим паметниците на Левски" приключи с  пресконференция, в която взе участие Димитър Боримечков – един от най-активните поддържници и помощници на кампанията. С помощта на читателски писма събрахме над 100 паметника на Васил Левски у нас и в чужбина. Информацията обобщихме в специална Карта на родолюбието.

Кампанията започна на 3 март 2009 г. по инициатива на Kafene.bg и с помощта на генеалогично дружество "Родознание". Основната й цел е да предизвика родолюбивото чувство у нас, българите, като ни накара да се замислим за великата личност на Апостола и с личното си участие да допринесем за преброяването на изградените в негова чест паметници.

Огромният интерес от страна на българите в страната и чужбина и фактът, че за четирите месеца не успяхме да обхванем всички градове и села в България и държави по света, където може да има паметен знак на Левски, роди идеята за продължаване на инициативата. Затова вижте събраните до момента информация и снимки и се включете и вие!

До 15 февруари 2010 г. очакваме вашите писма на адрес: ivet@az-media.biz

Прочетете още за инициативата "Да преброим паметниците на Левски":

Списък на събраните до момента паметници
Как се прави анкетна карта на паметниците на Левски
Интервю с доц.ст.н.с. Антоанета Запрянова – председател на ГД "Родознание"
Интервю с Валентин Петлов – "Да не забравяме нито за миг, че Левски е дал живота си за нашата свобода"
Песен за Левски

Сподели в: