Вивиан Уестуд – толкова дива, толкова непокорна

Грандама на британската мода, покровител на пънк културата, жива легенда, икона на нашето време, „пълна откачалка”… Ако не следваше собствената си житейска философия, Вивиан Уестуд нямаше да е онзи храбър новатор и бунтар, който е. А светът нямаше да е луд по нея.

„Докато преследвате идеите си, ще започнете да мислите, а това ще промени живота ви. Променяйки живота си, вие променяте света“, казва тя.

Книгата, написана в сътрудничество с Иън Кели, е издателски феномен – това е първата автобиография на авангардната дизайнерка и разкрива неподозирани страни на нейната личност: „Новите идеи. Те ме правят щастлива. Вглъбяването в себе си не ми е присъщо.” Вярна на ексцентричната си природа и днес, вече на достолепните 76, Вивиан Уестуд не спира да провокира – както с нестандартните си творения, така и с личния си живот. (И с възгледите си на отявлен социален активист!) Защото вярва, че изкуството на обличането променя облика и мисленето на човека.

Част от събитието ще са съорганизаторите от Egoist.bg; Fashion inside; Насo Русков – непоправим пънк бунтар, музикант и вдъхновител на селекция с  музика от 70-те; Дизайнерката Антоанета Костова, която ще ви спечели с демонстрация на облекла, прически и стил; Стилистът, фотограф и артист Мариета Ценова, която ще ви покаже автентични кадри от ревюта на Вивиан Уестуд в Париж; New Bloom Winery, които ще представят вина от уникални за България сортове – Дорнфелдер и Регент. (И те като Вивиан Уестуд залагат на смели и непознати решения:-)

Партньор на събитието е и превъзходната  марка Moroccanoil, чиито иновативни продукти ще ни помогнат да оформим зона за стайлинг с фризьор, много изненади и подаръци.

Заповядайте на 15 февруари в 19:30 ч. в парти клуб CORSO в столицата. А междувременно… Бог да пази кралицата на пънк модата!

Фейсбук събитието следете тук.

Сподели в: