Взрив от музикални емоции и ретро визия на концерта на Квартет Hypnotic

Снощи талантливите циигуларки от квартет Hypnotic взривиха публиката с невероятната си сценична енергия при представянето на дебютния си албум Destiny. Тесен се оказа Sofia Life Club и за всички техни почитатели, които дълго очакваха този момент. В компанията на едни от най-добрите български музиканти – големият Антони Дончев на пианото, китариста Мирослав Иванов, басиста Борис Таслев, Димитър Семов на ударните и акордеониста Петър Димов, красивите дами от Hypnotic представиха всички пиеси от албума в концертни версии, аранжирани от уважавания италиански композитор Маурицио Абени.

Компакт дискът Destiny вече може да бъде закупен от сайта на квартет Hypnotic или от тяхната фейсбук страница, а скоро и в търговската мрежа.

В залата дамското каре даде да се разбере, че това не е просто концерт за близки  и приятели, а начало на активен концертен период.  С първите акорди на „5th of Beethoven”, с която откриха гала вечерта, Hypnotic изпълниха атмосферата в клуба с усещане за неподправено възхищение към класическата форма, наследство от отминали времена, но с пикантната музикална подправка на съвременната интерпретация през погледа на четири момичета от 21 век.

Наред с красивите си изпълнения, Hypnotic изнесоха открит урок по изящество и женствена естетика със зашеметяващите си тоалети от Quiz, както и с ефектните си прически в стилистиката на ретро шика, отлично пасващa на творческото им амплоа. Преминали през множество визуални метаморфози през годините, в днешни дни дамите разпознават себе си най-вече в модните течения на 20-те и 50-те години.

Гергана Алексиева (цигулка), Мария Новева (цигулка), Марина Хинова (виолончело) и Бистра Копринкова (виола) сякаш хипнотизираха присъстващите, повеждайки ги на незабравимо пътешествие във времето и пространството. Развълнуваха ги страстно със своето Libertango и разказаха легендата за Asturias.

Hypnotic представиха и първата композиция, аранжирана специално за тях от Иван Христов от „Сафо“ –  фолклорната песен „Лудо младо“, звучаща още по-красиво в изпълнение на струнния квартет и големия джазмен Антони Дончев.

Кулминационен момент в програмата бе появата на работилия с Бочели композитор Маурицио Абени, който пристигна специално от Италия, за да изпълни заедно с момичетата любимата им пиеса Адажио Аранхуес. Музикалната разходка срещна публиката на Sofia Live Club и с две изненади извън албума – филмовата класика от едноименния филм  „Усещане за жена“ и най-популярната мелодия от филма Pulp Function на Тарантино – Misirlou, която накара публиката да иска още и още.

Финалът на този емоционален концерт бе запечатан  с много цветя за всяка дама от квартета и бутилка първокласно уиски Jameson за мъжката част от музикалния ансамбъл. Грациите от Hypnotic се заканиха, че излизането им на сцена в Sofia Live Club e само началото от серия спектакли из страната, които тепърва предстои да бъдат оповестени.
 
 

Сподели в: