“Вечната музика” ще звучи на Коледния концерт в НДК

Има ли място класическата музика в съвременния ни живот или се сещаме за нея само по време на коледните празници? Това е темата, която вълнува организаторите на Празничния Класически Коледен концерт “Вечната музика”, който ще се проведе на 20-ти декември в Зала 1 на НДК.
Възможните интерпретации на тази тема ще звучат в празничната класическа вечер заедно с музиката на Шопен, Чайковски, Бърнстейн, Дворжак, Бетовен, Щраус, Григ и много други незабравими автори. Озаглавен “Вечната музика”, концертът има за цел да бъде и провокация към съвременните ни вкусове, опитвайки се чрез внимателно подбрания блестящ репертоар да ни завърне към едно преживяване, което черпи енергия от вечността.

“Вечната класическа музика не е за всеки, тя е за вас” са думите на диригента на коледния концерт маестро Петър Димитров. И може да бъдете сигурни в това, защото брилянтно подбрания репертоар е лек и достъпен и същевременно емоционален и дълбок, така че е подходящ както за 5 годишно дете, така и за тежък любител на класически произведения. В този смисъл, класическата музика е наистина за вас.

“Вечната музика” ще звучи на 20-ти декември от 19 часа в Зала 1 на НДК. Солисти на концерта са Орлин Горанов, познат не само като любимец от естрадната сцена, но и като гастролиращ из световните сцени тенор. Орлин Горанов редовно участва в Коледните и Новогодишни концерти на Берлинските филхармоници, както и в редица концерти в САЩ и Испания. Валентина Корчакова – сопрано ще партнира на известния тенор, а 29 годишния испански китарист Педро Наваро ще бъде изненадата за българската публика.

Dedos con duende – магически ръце! Така музикалната критика определя Наваро, който започва да изнася концерти от най-ранна детска възраст и за кратката си кариера има дълъг списък от престижни международни награди. Педро Наваро слива по уникален начин фламенко, джаз, латино и класическа музика в една неповторима музикална магия.

Концертът ще бъде проведен под патронажа на Министъра на външните работи Николай Младенов и Министъра на културата Вежди Рашидов.
Билети могат да бъдат закупени от мрежата на TICKETPRO и НДК.
   

Сподели в: