Вечер с Шекспир и новото издание на неговите "Сонети"

На 23 април от 19:00 ч. в литературен клуб "Перото" издателство „Колибри” ще престави новото издание на „Сонети” от Шекспир. Събитието ще се състои навръх Световния ден на книгата и авторското право и ще бъде с участието на изтъкнати български творци, общественици и ценители на класическото изкуство. Луксозното двуезично издание излиза във великолепния превод на Кирил Кадийски и се посвещава на тази паметна годишнина.

* * *
Сто петдесетте и четири сонета на Шекспир остават образец на изящната литературна форма, едно от чудесата на литературното наследство на човечеството. От четири века насам те са обект на множество прочити и преводи и не са престанали да омагьосват читателите, да вълнуват критиката със своята красота и загадъчност.

За превода на Сонетите ще говорят: проф. д-р Людмил Димитров, Факултет по славянски филологии, Софийски университет „Св. Климент Охридски”, автор на послеслова към изданието; проф. д-р Людмила Костова, ръководител катедра "Англицистика и американистика", Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”; проф. д-р Ст. Атанасов, катедра „Романистика“, Софийски университет „Св. Климент Охридски”; Марин Георгиев, поет, преводач, издател.

Сонети от новото издание ще прочетат видни български творци и общественици: Мирoслава Кацарова, Красимира Кузманова, Мирослав Боршош, Севда Шишманова, Марий Росен, Катерина Хапсали, Искра Ангелова, Симеон Лютаков, Ива Дойчинова, Валентин Ганев, Богдана Трифонова, Симеон Колев.

Предвидена е елегантна почерпка, очакват ви и други изненади.

Сподели в: