Вечер посветена на двама класици в джаза Wayne Shorter и Herbie Hancock в Студио 5

Трибют посветен на двама класици в джаза – Уейн Шортър и Хърби Хенкок

„Кой е рибата и кой е стръвта?” – с този въпрос, неповторимите Шортър и Хенкок са започвали съвместните си концерти. Именно със закачлива дискусия между двамата се е настройвало настроението за вечерта. Следвало е единствено музика – джаз, внимателно и майсторски изпълнен, импровизации, свободни и право в целта. Публиката няма възможност да си поеме дъх – всички слушат съсредоточено.

Именно тази атмосфера обещават да пресъздадат в Студио 5 (НДК, София) на 15 юли. В 22:00 часа вечерта ще чуете парчета в изпълнение на:

Венелин Стоянов – бас
Георги Петров – пиано
Никола Горялов – барабани
Митко Льолев – саксофон

Въпреки че много може да се спори дали Уейн Шортър е допринесъл за развитието на джаз музиката повече като композитор или като саксофонист, то безспорен е факта, че той е една от най-значимите фигури в джаза за всички времена.

Роден в Чикаго през 1940 г., още в ранна възраст Хърби Хенкок е своеобразен гений на пианото. На 11 прави феноменално изпълнение на концерт за пиано на Моцарт заедно с Чикагския симфоничен оркестър. Започва да се занимава с джаз в гимназията, повлиян от Оскар Питърсън и Бил Евънс.

Билети: 10 лв. онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

Още на Kafene.bg:

Програма на Студио 5 НДК 13 – 19 юли 2012

Сподели в: