Веско и Максим Ешкенази с първи съвместен концерт

Истински музикален подарък ще зарадва жителите на София в сряда, 11 юли.

В концерт под открито небе, пред Народен театър "Иван Вазов", ще може да видим двама изключителни музиканти. Cantus Firmus представя Максим Ешкенази – блестящ, световно утвърден диригент, и Веско Ешкенази – концертмайстор на Кралския Концертгебау оркестър.

Те ще зарадват българската публика с първия си съвместен концерт.

На открита сцена в сърцето на столицата, с оркестър Лятна филхармония и под диригентската палка на маестро Ешкенази, ще прозвучат популярни златни произведения от композитори като Брамс, Вивалди, Сен-Санс.

Специален акцент в програмата са откъсите от филмовата музика на Джон Уилямс. Атмосфера на истинско музикално приключение ще създадат темите от любими филми като "Междузвездни войни", "Извънземното", "Хари Потър", "Индиана Джоунс".

С виртуозните изпълнения на Веско Ешкенази, концертът ще отбележи и една специална дата за всички влюбени в джаза и неговото минало – на 11 юли се навършват точно 70 години от смъртта на незабравимия Джордж Гершуин.

Кулминацията на вечерта ще бъде произведението на Чайковски "Увертюра 1812 г.", създадено от великия композитор с финал, придружен от камбани, топовни залпове и заря.

Зад музикалния празник стои желанието на анонимни меценати от финансовия свят на София да подарят на жителите на столицата едно стойностно музикално събитие.

Концертът ще започне в 20.30 ч., а входът ще бъде свободен.

Сподели в: