Венци Такев и ансамбъл в BALCANIZACIJA!

С концерт на виртуозния цигулар Венци Такев и неговия ансамбъл на 22 май в Чешкия център стартира новата серия от концерти-партита “БАЛKАНИЗАЦИЯ! BALCANIZACIJA!” на Global Vision Circle.

Несъмненият успехът от поредицата Balkan Scientist и осъзнатата нужда от опознаване на традиционните Балкански култури вдъхновиха създателите от Global Vision Circle да започнeат един нов проект, представящ автентични оркестри и ансамбли от Блаканите. Началото се поставя от легендарния Венци Такев и неговия ансамбъл – една семейна формация с автентична музика, неподражаемо настроение и взривяваща от танци енергия. Балканската нощ ще продължи с диджеите Дхарба и Бай Поп.

БАЛKАНИЗАЦИЯ! BALCANIZACIJA! – Венци Такев и неговия ансамбъл – 22 май (петък) – Чешкия център (ул. Раковски 100) – 15 лева – 21:30 часа

Виртуозният цигулар Венци Такев едва ли има нужда от по-специално представяне. Неизчерпаемият му ентусиазъм, любовта към музиката и чувството за изпровизация остават в съзнанието на всеки, който дори за малко се е докоснал до него. Той самият казва: “Когато свиря, с моята музика минавам през тялото на човека, бъркам в душата му, правя го по-добър и след това пак се връщам.” Цигулката е в ръцете му от 7-годишна възраст, а две години след това започва да свири по заведенията заедно с баща си и да помага за изхранването на семейството му. Двайсетина-годишен той вече обикаля света като навсякъде сее радост с цигански ритми и широка усмивка. Най-голямото му признание идва на сцената на “Болшой театър”, когато свири заедно с Йълдъз Ибрахимова . С нея издават албума “Марджанджа” и изнасят десетки концерти в Русия, Турция и България. “За да станеш добър цигулар и да докосваш душите на хората, трябват три нежни души – твоята, тази на цигулката и на Бога.”, казва Венци.

Можете да чуете и видите Венци Такев на следните адреси:

http://www.youtube.com/watch?v=2j2TAbCB4IE
http://www.vbox7.com/play:0634cee0
http://www.youtube.com/watch?v=7CLuYxHBRIQ&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=f9PUImUAh7U&feature=related

Сподели в: